*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 27. децембар 2015.

ŠARENI KROMPIR


Potrebno je: 500 gr krompira, 30 gr maslaca, 2 glavice crnog luka srednje veličine, 200 gr mesnate slanine, 300 gr graška (može i smrznut), 4 jaja, 4 kašike mleka, 1 kašika vegete, peršunov list, so, biber.

Oljušten krompir iseći na kolutove i propržiti na zagrejanom maslacu. Dodati slaninu isečenu na kockice , a potom i luk sitno seckan na kockice. Pržiti uz mešanje pa dodati grašak i pržiti još oko 15 minuta. Jaja razmutiti , dodati mleko i začine, dobro izmešati i time preliti krompir koji smo stavili u posudu za pečenje. Peći jedno vreme pokriveno alu folijom, a kasnije otkriti i peći još malo vodeći računa da se jelo ne isuši. po želji ukrasiti peršunom.