*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 20. децембар 2015.

MEDENJACI

Vi sigurno u medenjake stavljate med,ali ja imam alergiju pa je baka uvek pravila na ovaj način.


500 gr šećera karamelizovati pa dodati 500 ml mlake vode.Kuvati dok se šećer ne istopi. Ohladiti i dodati 2 kesice praška za pecivo, 4 žumanca, 1 čašu (2dl) ulja, cimet, brašna po potrebi.



Preliv: 4 belanca dobro umutiti sa 500 gr prah šećera (može manje).

Umesiti testo pa ga razviti oklagijom. Ne tanjiti previše. Vaditi modlom i peći. Od ukupne smese za preliv odvajati po nekoliko kašika i vruće medenjake valjati u nju pa ostavljati na pek papir da se isuše. tako ponavljati dok se sve ne utroši.


Bitno je da su kolači vrući jer će se preliv bolje lepiti za njih.