*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 26. јануар 2016.

EGIPATSKA TORTA


Veoma lepa i ukusna torta sa lešnikom i karamelom....

Kore:  5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 100 gr pečenog mlevenog lešnika. Kada ddobro umutimo belanca sa šećerom dodamo brašno i lešnik i sjedinimo smesu varjačom.

Na ovaj način pečemo tri kore. Prečnik modle 30 cm.

Fil 1 : odvojiti mleka koliko je potrebno da se 15 žumanaca umutiti sa 3 pudinga od vanile. Ostatak od 1 litra mleka staviti da provri sa 14 kašika šećera. Skuvati fil od žumanaca i pudinga. (Mutiti povremeno dok se fil hladi da se ne stvori korica na površini). U ohlađen fil dodati 250 gr umućenog margarina.

Fil 2: karamelizovati 200 gr šećera. Izliti ga i kada se ohladi sitno samleti. Umutiti 200 ml slatke pavlake , dodati mleveni karamelizovan šećer i 200 gr mlevenog lešnika.

Redosled: kora-fil 1-fil 2-kora...

Dekorisati tortu.