*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 31. јануар 2017.

MOJ NAJLEPŠI SLATKIŠ I ŠVARCVALD TORTA

Od januara nisam pisala, a toliko recepata čeka na objavu...

Veliki broj poseta, lepo je to videti, a ja se nadam da ću uskoro odvojiti vreme i objaviti nove recepte. Nisam prestala da pratim vaše postove, čitam redovno koliko i kada mogu. Vremena ima, ali je problem odvojiti se od jedne male princeze koja je sada prioritet u mom životu....

Švarcvald torta

kore: umutiti 10 belanaca sa 300 gr šećera. Dodati žumanca. Mutiti i dodavati 50 gr kakao praha, 9 mlevenih piškota i 3 kašike brašna. Peći 3 kore od ove smese.

Fil 1: 100 gr šlaga u prahu umutiti sa 2 kisele pavlake i 5 kašika šećera u prahu.

Fil 2: odlediti 700 gr višanja (koristim domaće ili Frikom) i staviti da se kuvaju sa 300 gr šećera. Prethodno odvojiti soka koliko je potrebno da se razmute 3 kašike gustina (po potrebi manje ili više, to zavisi od količine tečnosti u višnjama).Razmućen gustin skuvati u višnjama.


Filovati tortu. Kora, fil 2, fil 1, kora... Završiti sa korom. Dekorisati tortu.

***Fil 1 na samom početku bude možda redak, ali je potrebno malo sačekati pa onda filovati tortu. Ako vam je nezgodno da na žele nanesete ovaj fil , namazite sledeću koru sa donje strane i samo spustite na fil od višanja.

Isidora i mama vas pozdravljaju do sledećeg javljanja.

Нема коментара:

Постави коментар