*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 15. септембар 2010.

POMORANDZA TORTA SA BADEMOM

Za testo
4 velika jaja
125 gr. kristal šećera
1 kom. pomorandža
150 gr. mlevenog badema
za fil
3 kom. žumanaca
3 kašike kristal šećera
1 kom. sok od pomorandže
150. gr. putera

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 180°C i pomažite puterom 2 pleha prečnika 20 cm. i obložite dno papirom za pečenje.
  2. Razdvojite belanca od žumanaca. U posudu sa žumancima dodajte šećer i mutite dok masa ne pobeli, dodajte rendanu koru i sok od pomorandže i umutite da se sjedini i potom dodajte mlevene bademe i to umutite da se sjedini. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg i pomalo dodajte masi sa žumacima i metalnom kašikom ili lopaticom lagano umešajte.
  3. Sipajte masu u pripremljene plehove i pecite oko 20-30 minuta; tester mora da izadje čist iz testa. Izvadite tortu iz rerne i ostavite da se malo prohladi u plehu a potom je izvadite iz pleha i ostavite da se potpuno ohladi na rešetci.
  4. Za fil u posudi na pari kuvajte krem od žumanaca, šećera i soka od pomorandže dok se ne zgusne, oko 5 minuta. U prohladjen krem dodajte umućeni puter i sve dobro umutite. Jednu trećinu fila stavite na koru, poklopite drugom korom i premažite ostatkom fila tortu odozgo i sa strane.
Ja sam koristila slatku pavlaku za dekoraciju.Torta nasarana za 5 minuta:).
Recept sam nasla na netu (coolinarika) ...

Нема коментара:

Постави коментар