*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 13. септембар 2010.

TEODORINA TORTA (ikka)

kora
7 belanaca
7 kasika secera
7 kasika brasna
pola kesice praska za pecivo

fil
14 zumanaca
7 kasika brasna
8 kasika secera
200 gr kokosa
250 gr margarina
1 l mleka
1 kesica pudinga od vanile

saum
150 gr secera (u belanca)
350 gr secera (da se uspinuje)
10 gr zelatina
7 belanaca

ili dobro umucena slatka pavlaka umesto sauma ako neko ne voli.

Priprema

KORA: umutiti belanca, dodati secer i mutiti u cvrst sneg, zatim dodati brasno i prasak za pecivo. Zatim peci koru u tepsiji br 28.(Ja sam koristila kalup u obliku srca:)) Pecenu koru dok je jos topla zaliti sa malo mleka.

FIL: zumanca, secer, brasno, vanilin puding izmesati, dodati malo mleka i dobro sjediniti. Preostalo mleko staviti da se kuva. Kada provri dodati smesu i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi, u hladno dodati margarin i kokosovo brasno.

SAUM: dobro umutiti belanca, kada su dobro umucena dodati 150 g secera pomesanog sa vanilin secerom i zelatinom. U medjuvremenu uspinovati 350g secera sa malo vode. Kada je uspinovano ,polako u mlazu sipati u belanca i mutiti dok se ne ohladi. Filovati kora+fil+ saum ukrasiti po zelji!

Ja sam umesto sauma koristila slatku pavlaku.

Нема коментара:

Постави коментар