*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 17. септембар 2010.

POSLOVNA ZENA


Sastojci

1,5 l mleka
6 kesica pudinga od vanile
450 gr putera(moze i manje)
9 kasika secera
100 gr rendane cokolade
200 gr rendanih napolitanki
300 gr petit keksa
300 gr piskota
300 gr jaffa keksa
100 ml soka od narandze
200-300 ml mleka

Priprema:

1. Staviti litar i po mleka da se kuva a odatle oduzeti dovoljno hladnog mleka da biste razmutili 6 kesica pudinga od vanile. U mleko staviti 9 do 12 kasika secera, u zavisnosti od vaseg ukusa, ovde je smanjena kolicina mleka.

2. U provrelo mleko sipati puding koji ste izmutili viljuskom sa hladnim mlekom, i kuvati dok vam se ne zgusne, pazite da vam se ne uhvati za dno serpe.
3. Skuvani puding ohladiti, povremeno ga promesajte da vam se ne uhvati korica odozgore.
4. Umutiti puter sa dve kasike prah secera pa ga dodati ohladjenom pudingu, malo po malo, stalno muteci mikserom, da izbegnete da imate one grudvice u kremi.
5. Kremu podeliti na tri dela.
6. Prvi deo ostaviti zuto.
7. U drugi deo dodati narendanu cokoladu.
8. U treci deo dodati samlevene napolitanke ( ja sam koristila sa punjenjem od lesnika, vi stavite koje hocete, jer u receptu nije konkretno navedeno.
9. Na tacnu ili ukrasni karton, koji se koristi za torte, naredjati ti ber keks koji svaki posebno namocite u hladno mleko ( meni je trebalo 34 i po komada keksa za povrsinu koju sam imala), preko keksa sipati cokoladnu smesu ( ako koristite napolitanke od vanile, onda stavite prvo zuti fil)
10. Na zuti fil stavljajte jafu keks, koji prethodno namocite u sok od narandze i redjajte da vam jedna cokolada bude gore pa sledeci neka bude cokolada dole na fil, na poredjanu jafu sipati zuti fil.
11. PIskote ,prethodno namocene u mleko, naredjati na zuti fil, (meni je trebalo 36 piskota) i preko njih staviti fil sa napolitankama, on je malo gusci od prethodna dva.
12. Tortu ohladiti i ukrasiti slagom ili po zelji.

RECEPT SAM NASLA NA NETU I EVO DA PODELIM SA VAMA.BRZO A NE PEKU SE KORE:)

Нема коментара:

Постави коментар