Testo
- 6 zumanaca
- 6 belanaca
- 70 gr secera u prahu+50 gr secera
- 100 gr brasna
- 100 gr mlevenih oraha(ja sam stavila lesnik)
- 1/2 praska za pecivo
- Nadev:
- 1kg socnih jabuka
- 100 gr secera
- Punjenje za jabuke:
- 5 kasika mlevenih oraha(ponovo lesnik umesto oraha)
- 5 kasika meda (nisam stavila jer imam alergiju)
- 5 kasika limunovog soka
- 1 vanil- secer
- 1 kasika cimeta(ja sam stavila 1 kascicu)
Pripremu cu samo prekopirati kao sto vec rekoh:
Nadjev: Ogulite ocistite sredinu jabuka i sa ovim kalupom za saum role
Poslazite ih po kalupu za torte nadjenite svaku nadjevom i istrljajte limunovim sokom, pospite s 15dag secera i pecite 25min na temp 180-200C.
Tijesto: Izmiksajte cvrsti snijeg bjelanjaka i secera u prahu.Gusto pjenasto izmiksajte zutanjke i 5dag secera.U to dodajte lagano brasno izmjesano sa praskom i mljevene orahe na kraju u to umjesajte cvrst snijeg od bjelanjaka.
Time prelite pecene jabuke, zatim ponovo sve vratite u pecnicu jos 20min.Ostavite da se ohladi 5min.Kolac izvadite iz kalupa tako da jabuke budu s gornje strane.Preko jabuka rasporedite izradjeno slatko vrhnje.Dobro ohladite najbolje preko noci ukrasite po zelji.
SJAJNA JE!!!
ОдговориИзбришиOd kad nisam videla ovu tortu!Moja komsinica mi je pravila kad sam bila mala,obozavala sam je!!Hvala za recept!!Pozdrav draga!
ОдговориИзбришиmene je odusevila ali nisam mogla da nadjem recept. Drago mi je da se i vama svidja.
ОдговориИзбриши