*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 30. мај 2011.

JOVANINA KREM TORTA SA JAGODAMA


Mmmmmm jagode! Hvala Jovani za ovaj odlican recept. Radila sam po receptu i prvi put da nista nisam menjala iako mi je to izgleda vec navika:). Jedina razlika:moja torta je srce...

600 gr jagoda,
4 dl slatke pavlake,
150 gr secera,
100 gr cokolade,
2 kesice zelatina(u receptu 1 beli, 1 crveni).

Pripremu cu samo kopirati :

''Želatin razmutite sa 8 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Iseckajte jagode i stavite ih u šerpu sa šećerom pa na šporet. Kad prokuva krčkajte 2 minuta, sklonite sa ringle i umešajte pripremljen želatin pa ostavite smesu da se ohladi. Umutite slatku pavlaku u čvrst sneg pa joj dodajte ohlađen fil od jagoda i polako mešajte varjačom. U okrugli kalup prečnika 26 cm rasporedite krupno izrendanu čokoladu (to nam je kora :-)) pa preko nje sipajte fil i izravnajte. Stavite tortu u frižider da se stegne , najbolje preko noći. Sutradan dekorišite po želji, skinite okvir kalupa i sladite se !''

Nisam mogla da slikam presek jer nisam tortu radila za sebe ali mozete videti kod Jovane na blogu

http://raznajela.blogspot.com/