Mmmmmm jagode! Hvala Jovani za ovaj odlican recept. Radila sam po receptu i prvi put da nista nisam menjala iako mi je to izgleda vec navika:). Jedina razlika:moja torta je srce...
600 gr jagoda,
4 dl slatke pavlake,
150 gr secera,
100 gr cokolade,
2 kesice zelatina(u receptu 1 beli, 1 crveni).
Pripremu cu samo kopirati :
''Želatin razmutite sa 8 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Iseckajte jagode i stavite ih u šerpu sa šećerom pa na šporet. Kad prokuva krčkajte 2 minuta, sklonite sa ringle i umešajte pripremljen želatin pa ostavite smesu da se ohladi. Umutite slatku pavlaku u čvrst sneg pa joj dodajte ohlađen fil od jagoda i polako mešajte varjačom. U okrugli kalup prečnika 26 cm rasporedite krupno izrendanu čokoladu (to nam je kora :-)) pa preko nje sipajte fil i izravnajte. Stavite tortu u frižider da se stegne , najbolje preko noći. Sutradan dekorišite po želji, skinite okvir kalupa i sladite se !''
Nisam mogla da slikam presek jer nisam tortu radila za sebe ali mozete videti kod Jovane na blogu
http://raznajela.blogspot.com/
Nisam mogla da slikam presek jer nisam tortu radila za sebe ali mozete videti kod Jovane na blogu
http://raznajela.blogspot.com/
OOOO Maki kakvo divno iznenađenje !! Hvala ti od srca na poverenju i isprobavanju mog recepta!! Tortica sjano izgleda i odlična ideja za oblik srca! Nadam se da je osoba, kojoj je torta bila namenjena , uživala u sjajnom ukusu !Veliki pozdrav draga!
ОдговориИзбришиToliko su svi uzivali da sam ja jedva uspela da probam parcence:).Sledeci put dupla mera:).
ОдговориИзбришиA tek oblik.Zna se kome cu ovo da serviram:)Divna torta;)
ОдговориИзбришиhe he pravicu se da nista ne znam:)).Cmokic!
ОдговориИзбришиPrelepa torta, i kod mene je na spisku za probu :)))
ОдговориИзбриши