Ovo je jedan od recepata koje koristim. Naravno, morala sam opet nesto da menjam, tj. dodajem.
Ovaj recept je sa beCook.com :
2 kasike ulja, 2 dl vode, 2 dl soka od paradajza, pola kascice secera, 1 kasika brasna, malo soli.
Priprema:
Da ne bih ja ponavljala postupak samo cu prekopirati sve a mozete pogledati i orig.recept:
http://www.becook.com/sr/recept/paradajz-sos.htmU dubljoj posudi dobro zagrejte 2 kašike ulja, dodajte 1 kašiku brašna i pržite ga, mešajući sve vreme, nekih 2-3 minuta, odnosno, dok ne dobije blagu žutu boju.
Vodite računa da Vam brašno u toku prženja ne potamni jer će, u tom slučaju, sos imati gorak ukus.
Smaknite zapršku sa vatre i polako, mešajući, dolijte sok od paradajza.
Možete i odmah da dolijete polovinu količine soka od paradajza, brzo promešate, a potom polako dolijete ostatak, naravno, mešajući sve vreme.
Vratite sos na vatru, stvoriće se grudvice ako se ohladi, i polako dolivajte vodu. Kuvajte sos, mešajući ga sve vreme, dok ne proključa, za šta neće biti potrebno više od nekih 5 minuta.
Sklonite sos sa vatre, posolite ga po želji i dodajte oko ½ kašičice šećera.
Šećer nije obavezan sastojak i na Vama je da odlučite da li ćete ga dodati u sos ili ne. ½ kašičice je količina koju Vam mi preporučujemo, ali, u svakom slučaju, na ovu meru sosa nemojte stavljati više od 2 kašičice jer će biti previše sladak.
Ono sto je meni obavezno jeste ovaj divan dodatak koji se postao skoro obavezan u svim jelima:).
HARISSA MUSS ciji recept imate na Coolinarici.
http://www.coolinarika.com/recept/harissa-muss
Нема коментара:
Постави коментар