*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 19. септембар 2011.

PARADAJZ SOS

 
 Ovo je jedan od recepata koje koristim. Naravno, morala sam opet nesto da menjam, tj. dodajem.
 Ovaj recept je sa beCook.com :
2 kasike ulja, 2 dl vode, 2 dl soka od paradajza, pola kascice secera, 1 kasika brasna, malo soli.
Priprema: 
Da ne bih ja ponavljala postupak samo cu prekopirati sve a mozete pogledati i orig.recept: 
http://www.becook.com/sr/recept/paradajz-sos.htm

U dubljoj posudi dobro zagrejte 2 kašike ulja, dodajte 1 kašiku brašna i pržite ga, mešajući sve vreme, nekih 2-3 minuta, odnosno, dok ne dobije blagu žutu boju.Vodite računa da Vam brašno u toku prženja ne potamni jer će, u tom slučaju, sos imati gorak ukus.

Smaknite zapršku sa vatre i polako, mešajući, dolijte sok od paradajza.Možete i odmah da dolijete polovinu količine soka od paradajza, brzo promešate, a potom polako dolijete ostatak, naravno, mešajući sve vreme.

Vratite sos na vatru, stvoriće se grudvice ako se ohladi, i polako dolivajte vodu. Kuvajte sos, mešajući ga sve vreme, dok ne proključa, za šta neće biti potrebno više od nekih 5 minuta.Sklonite sos sa vatre, posolite ga po želji i dodajte oko ½ kašičice šećera.Šećer nije obavezan sastojak i na Vama je da odlučite da li ćete ga dodati u sos ili ne. ½ kašičice je količina koju Vam mi preporučujemo, ali, u svakom slučaju, na ovu meru sosa nemojte stavljati više od 2 kašičice jer će biti previše sladak.
Ono sto je meni obavezno jeste ovaj divan dodatak koji se postao skoro obavezan u svim jelima:).
HARISSA MUSS  ciji recept imate na Coolinarici.
http://www.coolinarika.com/recept/harissa-muss
Нема коментара:

Постави коментар