Potrebno:
500 gr kora za baklavu
Za fil:
3 jaja,
2 dl ulja,
2 dl jogurta,
1 casa secera (u orig.receptu pisu 2 ali je previse),
1 prasak za pecivo
Jos potrebno:
400-500 gr voca
Preliv:
2 case secera,
pola case vode(dodam jos malo),
sok od pola limuna
Sve sastojke za fil umutiti pa slagati: kora-3,4 kasike smese i tako dok se ne utrosi pola kora. Na to sloziti 400-500 gr voca(najcesce koristim visnje, kajsije a poslednji put sam kupine i mogu vam reci da se ne kajem).
Preko sloziti i drugu polovinu kora i svaku mazati kao i prve.Poslednju koru takodje premazati pa baklavu iseci po zelji. Peci.
Pecenu preliti kuvanim sirupom (kada kuvam sirup, pored soka od pola limuna stavim i drugu polovinu isecenu na tanke kolutove) i sloziti isecen limun preko. Ohladiti i sluziti.
**mera -casa je od jogurta**
Ovo bi moglo da se pravi bez grize savesti(kao kod prave slatke baklave.Super ideja;))
ОдговориИзбришиHvala :).Kao sto napisah, samo praviti sa manjom kolicinom secera u filu...
ОдговориИзбриши