*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 20. септембар 2011.

VOCNA BAKLAVA


Potrebno:
500 gr kora za baklavu

Za fil:
3 jaja,
2 dl ulja,
2 dl jogurta,
1 casa secera (u orig.receptu pisu 2 ali je previse),
1 prasak za pecivo

Jos potrebno:
400-500 gr voca

Preliv: 
2 case secera,
pola case vode(dodam jos malo),
sok od pola limuna

Sve sastojke za fil umutiti pa slagati: kora-3,4 kasike smese i tako dok se ne utrosi pola kora. Na to sloziti 400-500 gr voca(najcesce koristim visnje, kajsije a poslednji put sam kupine i mogu vam reci da se ne kajem).
Preko sloziti i drugu polovinu kora i svaku mazati kao i prve.Poslednju koru takodje premazati pa baklavu iseci po zelji. Peci.

Pecenu preliti kuvanim sirupom (kada kuvam sirup, pored soka od pola limuna stavim i drugu polovinu isecenu na tanke kolutove) i sloziti isecen limun preko. Ohladiti i sluziti.

**mera -casa je od jogurta**

2 коментара:

  1. Ovo bi moglo da se pravi bez grize savesti(kao kod prave slatke baklave.Super ideja;))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala :).Kao sto napisah, samo praviti sa manjom kolicinom secera u filu...

    ОдговориИзбриши