*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 21. септембар 2011.

OBLANDE SA JABUKAMA

Kao dete sam uvek dosadjivala baki da ih pravi. Mislim da je svima dosadio ovaj kolac ali ja ga  i sada cesto pravim.Ostane ta navika iz detinjstva i ukus koji nikada ne zaboravite....

Nadjoh ovu slicicu a uz nju i tekst o jabukama pa da podelim sa vama...                                           
http://rodjena.blog.hr/slike/58565.gif

http://rodjena.blog.hr

7 TAJNI JABUKE

Pojesti jabuku svojevrstan je trening,jer pektin belakstna tvar,otklanja probavne smetnje izazvane nedovoljnom aktivnosti.Buduci da uz to snizava i kolesterol,a jabuka se slobodno moze tretirati kao lijek Engleska poslovica kaze:jabuka dnevno i ne treba vam doktor.Buduci da upravo pocinje sezona jabuka,evo sedam tajni ovog malog skladista vitamina i energije.Sto je vise izlozena suncu,sadrzi vise vitamina C,inace slatke sorte,kao jonathan,imaju i do 21 miligram vitamina C,a kisele samo 16 miligrama u 100 grama.Pojesti jabuku svojevrstan je trening,jer ´pektin,balastna tvar,otklanja probavne smetnje izazvane nedovoljnom aktivnoscu.Buduci da uz to snizava kolesterol,jabuka se slobodno moze tretirati kao lijek.Jabuke su dobre i izvana i iznutra.Onaj ko guli jabuku.baca zdravlje u smece,jer se u kori nalaze blagotvorne biljne materije,polifenoli koje smanjuju rizik od raka i sprecavaju krvozilna oboljenja.Jabuka je takodje i faktor ljepote-ribane jabuke cine hrapavu kozu glatkom,a tanin joj daje potrebnu vlaznost.Moze biti i odlican napitak,jer se u 100 grama jabuke,nalazi 86 grama tekucine.Prema tome ko jede jabuke,usput pije i sok.

 E pa hvala na tekstu ali da se ja ipak vratim svom receptu

Oblande sa jabukama

Potrebno je:
2 kore oblande,
1kg oljustenih i izrendanih kiselih jabuka,
oko 600 gr secera,
po zelji oko 250 gr seckanih oraha

Jabuke i secer staviti u posudu i na manjoj temperaturi kuvati uz povremeno mesanje. Kada sva tecnost uvri dodati oko 250 gr seckanih oraha.Promesati sve i ostaviti da se prohladi.Mlak fil rasporediti na jednu oblandu (na stranu gde su krupniji kvadrati) pa preklopiti drugom tako sto stranu sa vecim kvadratima okrecemo na dole. Odozgo pritisnuti necim da bi se bolje steglo.
Kada se ohlade seci po zelji.