*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 23. септембар 2011.

PODRAVSKA KOCKA


Zaista je divan osecaj biti tetka...
Njemu se ovaj kolac svideo.
Nadam se da ce i vama...


Kora:                          
6 belanaca umutiti sa 150 gr secera pa dodati 6 zumanaca.Kada dobro umutimo dodajemo 2 dl ulja, 3 kasike brasna, 2 kasike tropa od kafe (kafu skuvati pa malo sacekati da se trop slegne/ trop koristimo u koru a sam napitak za natapanje iste-nemojte popiti:)), 3 kasike vode.
Masu sipati u pleh na pek papir i peci.Pecenu koru podeliti na 2 dela.

Fil:
4 zumanca umutiti sa 2 kasike brasna i malo mleka pa skuvati u 2 dl mleka.Skuvan krem prohladiti pa dodati oko 200 gr umucenog putera sa oko 200 gr secera u prahu.

Na tacnu staviti jednu koru, natopiti je kuvanom kafom, naneti pola fila, staviti drugu koru, nju isto natopiti kafom i premazati filom.Preko staviti slag i cokoladu.
***U orig. receptu u koru treba staviti 200 gr secera sto je previse.
***U fil bi trebalo 250 gr secera ali sam se setila da je mama uvek smanjivala jer je i ovako dovoljno sladak.
***Umesto slaga bi trebalo umutiti sne od 4 belanca ali posto ga kod mene niko ne voli koristim slag.