*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 1. јануар 2012.

SOČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA

Pre svega, želim vam svima srećnu i uspešnu N.godinu.
Napravila sam ponovo veću pauzu, ali isplatila se jer je dobro uticala na posao....
Ipak, tek da znate, da sam redovno (koliko god je to bilo moguće) pratila vaše postove.
Ja vam danas poklanjam svoj recept pite koju svi volimo..

 Potrebno je:
500 gr kora za pite, 2 pakovanja šampinjona, 2 čaše kisele pavlake, 5 jaja, oko 100 ml kisele vode, 1 kesica praška za pecivo, so, ulje,papir za pečenje.

Priprema:
Očišćene i oprane šampinjone iseckati na sitnije komade i pržiti na ulju. Po ukusu posoliti. Pržene ocediti od viška tečnosti. Malo prohladiti. U pleh za pečenje staviti pek papir.U posebnoj posudi umutiti pavlaku, jaja, prašak za pecivo, malo soli, kiselu vodu.
Odvajati po 2 kore i drugu poprskati sa malo ulja pa namazati fila i posuti je šampinjonima. Uviti u rolnu i ređati u pleh.tako dok se ne utroše kore i fil.  Iseći sve rolne popreko na parčad i premazati ostatkom fila sa pavlakom(oko 4,5 kašika je dovoljno).
Peći da porumeni.


Prijatno!

2 коментара:

  1. Maki,od srca ti zelim srecnu Novu godinu!!!kad god mozes,ti se javi:))Drago mi je sto si uspela u poslu:))Ove godine da uspes i u necem drugom:))POZZZZZ

    ОдговориИзбриши