*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 24. август 2012.

BRZI KOLAČ SA ŠLJIVAMA

U Novom Sadu je  preko 50 C i zato sam danas odlučila da napravim nešto što ne zahteva previše vremena.

Iskreno, nisam imala ovaj kolač u planu, ali imala sam sve sastojke za njega a nije mi se baš izlazilo napolje.


Potrebno je:
 2,3 jaja (u zavisnosti od veličine),
 1 čaša jogurta,
 1 čaša šećera,
 pola čaše ulja,
 1 prašak za pecivo,
 1 vanilin šećer,
 2 čaše brašna,
 oko 150 gr šljiva

Priprema:

Mikserom dobro umutiti jaja, šećer i vanilu. Dodati ostale sastojke i nastaviti mućenje. Smesu izliti u pleh , na pek papir i peći na 180 C. Kada se testo malo zapeče ( ne čekati dugo) izvaditi iz rerne pa po njemu poređati sitno isečene šljive. Peći dok fino ne porumeni .

Po želji posuti šećerom u prahu.


*** mera:  čaša je od 2 dl ***

Za nekoga ko je početnik i kome je kuvanje još uvek strano, kao što je slučaj sa mojom drugaricom, jedan savet: u jednom sličnom receptu pronašla je stavku da testo treba peći oko 15 minuta pa onda poređati voće. Naravno, to nije bilo moguće izvesti jer se na kolaču već stvorila blaga korica i voće je ostalo na površini. Zbog ovoga, ne merite vreme, sve pećnice su nam različite!!!

Vama želim prijatno, a ja se vraćam u kuhinju da dovršim ručak dok dragi ne stigne sa posla .(Da, reče neko ko je zbog vrućine napravio brz kolač.. :) E, neke stvari se ipak ne mogu promeniti :)










1 коментар:

  1. volim taj kolač, fino je i brzo gotovo, a ja baš u zadnje vrijeme nemam puno strpljenja za kuhanje, draža mi je motičica i čeprkanje po vrtu

    ОдговориИзбриши