*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 30. јун 2013.

ŠVARCVALD TORTA


Još jedna od varijanti ....


Kore: 250 gr šećera, 100 gr mlevene plazme, 300 gr ohlađene otopljene čokolade. Kada se umuti dodati čvrst sneg od 8 belanaca.Lagano ih umešati u čokoladnu smesu. Najbolje drvenom varjačom. Masu podeliti na 3 dela i peći 3 kore.

Fil: 700 gr višanja skuvati sa 8 kašika šećera i pola čaše vode. Rastvoriti 6 kašika gustina sa malo vode pa dodati u višnje. Kuvati još.

Još potrebno: 500 gr šlaga.

Šlag umutiti. Potreban je za premazivanje i dekoraciju.

Redosled: kora, fil, šlag.. dok se ne utroši materijal.

Tortu ukrasiti preostalim šlagom.