*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 27. децембар 2013.

BEČKE ŠNICLE IZ RERNE I PRILOG OD GRAŠKA





Ne moramo sve pržiti u dobokoj masnoći. Neka jela se mogu spremiti na drugi način, a da i dalje budu ukusna. Ako ništa drugo, zdravije je ovako.

Svinjske šnicle ulupamo tučkom za meso, posolimo, uvaljamo u brašno, u umućena jaja pa u prezlu i ređamo u pleh na pek papir. Pečemo u zagrejanoj pećnici da porumene. 

Grašak kao prilog:   oko 300 gr graška obariti i oceđenog spustiti u malo putera ili maslaca. Posoliti i dodati vegetu, bosiljak, (šta želite od začina) i 2 čena sitno seckanog belog luka pa dinstati još par minuta uz mešanje.

Servirati uz šnicle. Služiti toplo. Ako ne spremate grašak , šnicle poslužiti uz kolutove limuna. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар