*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 15. јул 2015.

ROLOVANO SVINJSKO MESO

Ovo je samo još jedan u nizu brzih recepata,a vrlo ukusnih.


Ja ću postaviti samo sastojke, a vi sami odredite mere u zavisnosti za koliko osoba spremate.

Veću svinjsku krmenadlu bez kostiju razvijemo u veliku šniclu tako što je zasecamo nožem u krug i na kraju ulupamo tučkom za meso. Posolimo, dodamo vegetu i biber i utrljamo u meso. Na meso poređamo listove praške šunke (tanko sečene), a preko nje listove sira po izboru.

Uviti lagano u rolat vodeći računa da krajeve uvijemo ka unutra. Premazati umućenim jajetom i uviti u alu foliju. Peći na 180-200 stepeni, a pred kraj pečenja skinuti foliju i peće još malo da meso porumeni.