*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 8. март 2011.

STANGLICE SA SMOKVAMA

Mmmm... smokve!! Zelim da podelim sa vama jedan divan recept koji sam nasla na netu pre nekog vremena. Nazalost, nisam sacuvala link da bih sada podelila sa vama ali mislim da se gospodja koja je postavila recept zove Mira. Inace, imam skoro isti recept ali sam uvek pravila kao rolat pa mi je ovaj njen predlog dobrodosao kao promena.


Samleti 750 gr smokava i zamesiti sa malo cimeta i 500 gr secera u prahu a moze i bez secera. Podeliti na dva dela i na dva celofana oklagijom rastanjiti 2 jednake kore.
Fil: Uspinovati 250 gr secera sa malo vode da ne bude retko pa dodati u to 250 gr mlevenih oraha a kada se ohladi i 150 gr umucenog putera. Preko prve kore staviti ceo fil pa preko fila drugu koru.Malo pritisnuti i ostaviti do sutra da se stegne. Preliti glazurom od bele ili crne cokolade.
Seci kao stanglice.

3 коментара: