Sastojci:
- 15 jaja,
- 1 l mleka,
- 250 g šećera u prahu,
- 150 g iseckanih oraha,
- 150 g kristal šećera,
- 14 kašika kristal šećera,
- 4 kašike prezli,
- 2 pudinga od vanile,
- 2 kesice šlaga,
- kesica praška za pecivo,
- 100 g margarina.
I još:
- šlag
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa 14 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati prezle, prašak za pecivo i seckane orahe(ja stavim 100gr seckanih oraha i 50 gr suvog grožđa). Ispeći u zagrejanoj pećnici, 3 kore u dobro nauljenom i pobrašnjenom kalupu za tortu.
Priprema fila: Umutiti žumanca sa 150 g kristal šećera, pa kuvati na pari. Smesu ohladiti.
U 7 dl mleka skuvati puding razmućen u malo hladnog mleka. Dodati umućen margarin sa šećerom u prahu, pa masu sjediniti sa kremom od žumanaca.
Dobro izmešati i filovati kore. Zatim celu tortu premazati ulupanim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар