Potrebno je:
450 g šećera u kristalu
280 g butera
300 g oraha
13 kašika brašna
13 jaja
1 litar mleka
10 kašika mlevenih oraha
1 morski oraščić
3 kašike šećera u prahu
Kora: Dobro umutiti 13 belanaca sa 10 kašika šećera u kristalu, dodati 10 kašika mlevenih oraha i 8 kašika brašna. Izmešati i od ove mase ispeći 8 - 9 kora u podmazanim plitkim plehovima kao za doboš tortu.
Fil: Umutiti 13 žumanaca sa 20 kašika šećera u kristalu, dodati 5 kašika brašna i jedan litar mleka, pa na pari skuvati krem.
Zasebno umutiti buter, dodati 3 kašike šećera u prahu, 300 g mlevenih oraha i jedan istrugani morski oraščić, pa sve pomešati sa kuvanim kremom.
Ovim filovati kore i istim kremom premazati tortu odozgo i sa strane.
Нема коментара:
Постави коментар