Sastojci
700 gr | slaga |
---|---|
200 gr | napolitanki(mlevenih) |
3 kesice | zelatina |
15 kasika | secera |
1 l | mleka |
150 gr | mlevene plazme |
Priprema
Priprema:
Mleko sa secerom kuvati pa dodati zelatin razmucen u pola case hladne vode.Kada se zgusne,ostaviti da se ohladi.Umutiti slag i postepeno dodavati ohladjen zelatin i dobro umutiti.Podeliti na 3 dela.
U jedan staviti mlevene napolitanke,drudi ostaviti kakav jeste,u treci plazmu.
Pleh obloziti folijom i redjati 1.,2.,3. deo pa staviti u frizider oko 3 sata da se stegne.
Staviti na tacnu i ukrasiti po zelji.U receptu koji sam nasla 2.deo je uvecan za pola mase pa je stavljen preko 3.:) Odozgo je poprskana torta cokoladom.
Ja sam stavila napolitanke sa lesnikom.
Fina i na brzinu...
ОдговориИзбришиda,ja sam pre izbegavala ovakve recepte.Ako ne pecem korice to nije torta.Sad vidim kolika je to bila greska:)
ОдговориИзбришиKada ja pravim takve torte,imam utisak da mi nesto fali... A to je zbog vremena potrosenog na te iste kore,koje znaju da oduzmu i po dva sata na samo jednu... :)))
ОдговориИзбриши