E dobro,danas pocinjem sa slanim...Prvo sto moram da napomenem je da je najbolje da spanac bude svez ili iz zamrz. ali ako ste same ostavile jer u pakovanjima koja se sad prodaju mozete kupiti kasu-kao pire je i dok se odledi i vi ocedite vodu ,ne znam sta bi proprzile....Tako je bar kod mene..
kora: 5 jaja,5 kasika brasna,1 prasak za pecivo,350 gr obarenog i proprzenog spanaca na puteru. Peci u plehu na pek papiru. (Kada je kora pecena sacekam malo da se prohladi pa prebacim na drugi pek papir uvijem sa njim u rolat).
Fil: 4 sirka,1 majonez (250 gr), 1 casa pavlake, 300 gr seckane sunke, 4 jaja skuvati pa isto sitno iseckati.
Namazati fil preko kore pa uviti u rolat. Najbolje je da koristite providnu foliju kako biste dok uvijate bolje pritiskali koru sa filom. Ostaviti u frizider zajedno sa folijom.
Odličan rolatić!!U pravu si za spanać - ovaj kupovni je ravan kaši - užas, tako da je svež - zakon !!! ;-))
ОдговориИзбриши