*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 15. август 2013.

KUVANI GRAŠAK bez mesa


Još jedno od jela koje obožavam , a lako se sprema. Ovako spremljen grašak (bez mesa ) možete služiti kao glavno jelo ili prilog uz meso.

Potrebno:

1 kašika ulja,
1 kašika brašna,
oko 400 gr graška,
1 glavica crnog luka srednje veličine,
2 šargarepe,
2 krompira,
so,
biber,
začin c,
voda.

Priprema:

U šerpu sipati 1 kašiku ulja. Glavicu crnog luka iseći na sitne kockice i dinstati u ulju. Kada luk postane staklast dodati grasak i na sitne kocke sečenu šargarepu i krompir. Dinstati još malo pa naliti vodom da popline po povrću. Dodati začine po ukusu. Kuvati. Po potrebi dodavati vodu tokom kuvanja (ne previše).


Kada je povrće kuvano, 1 kašiku brašna razmutimo u malo tečnosti od povrća. (Potrebno je da ima dovoljno tečnosti u jelu da ne bi bilo previše gusto na kraju.) Dodamo uz mešanje u grašak. Kuvati još malo. Možete koristiti i klasičnu zapršku tako što u malo ulja propržimo 1 kašiku brašna pa dodamo 1 kaščicu aleve paprike i odmah uz mešanje dodamo u jelo.

Нема коментара:

Постави коментар