*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 5. децембар 2014.

TORTA SA VIŠNJAMA I LEŠNIKOM

Neko od čitalaca mi je rekao da sam pogrešila u vezi količine mleka u filu. Prihvatam sve vaše komentare i kritike, ali ovaj put moram reći da nije greška. Puding se meša sa žumancima (kao što sam i navela) i nekada ova količina mleka čak nije dovoljna pa moramo, kao što sam već rekla, dodati još malo. Hvala što pratite blog. Srdačan pozdrav. 



Kore: 5 belanaca, 150 gr šećera umutiti u čvrst sneg pa dodati 150 gr seckanih pečenih lešnika i 2 kašike brašna. Brašno i lešnik lagano umutimo varjačom. Ovako peći 3 kore.


Fil 1: 1 litar mleka staviti da provri. Predhodno odvojiti koliko je dovoljno da se razmute 2 pudinga od vanile koja smo sjedinili sa 15 žumanaca i oko 15 kašika šećera (šećer po ukusu). Ako je fil pregust dodamo još malo mleka.

U mleko koje vri sipamo smesu sa pudingom i mešamo sve vreme dok se ne zgusne. Fil ohladimo uz povremeno mešanje. U ohlađen fil dodamo 250 gr umućenog margarina. Mikserom sjedinimo.


Fil 2: oko 500 ml umućene slatke pavlake.

Potrebno je oko 400 gr višanja.

Redosled:  kora, žuti fil, višnje, slatka pavlaka, kora,  žuti fil, višnje, slatka pavlaka, kora, žuti fil. Ukrasiti slatkom pavlakom.




Нема коментара:

Постави коментар