*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 20. јануар 2015.

MUSAKA OD KROMPIRA


Toliko puta sam je pravila i tek sam skoro primetila da nemam ovaj recept među postovima. Ovo je klasična koju svi pravimo, a među mojim receptima imate i musaku od pire krompira http://marijinislatkisi.blogspot.com/2014/03/musaka-od-pire-krompira.html

800 gr-1 kg krompira (za ovu musaku koristim roze krompir) oljuštiti i oprati, a potom iseći na kolutove (trudite se da budu približne debljine da bi se ujednačeno ispekli). Posoliti ih, dodati začin i izmešati.

Fil spremam na isti način kao za musaku od pirea: 1 glavicu crnog luka iseći na sitne kockice i dinstati na malo ulja da postane staklast. Dodati 400-500 gr svinjskog mlevenog mesa, so, začin, biber (uvek dodam malo više) pa nastaviti dinstanje.

 U vatrostalnu posudu (ili drugu posudu u kojoj ćete peći) na dno nasuti malo ulja. Poređati prvi sloj krompira, nasuti nadev od mesa pa završiti ostatkom krompira.  Umutiti 1-2 jaja sa dve manje šoljice mleka i preliti preko musake. Prekriti alu folijom i peći. Pred kraj pečenja foliju skinuti i peći još malo dok ne porumeni. Prekriti narendanim kačkavaljem čim izvadimo iz rerne.



Kada pravim veće količine musake krompir rasporedim za tri nivoa, tako da fila imamo za dva.



Нема коментара:

Постави коментар