Za testo | |
---|---|
4 velika | jaja |
125 gr. | kristal šećera |
1 kom. | pomorandža |
150 gr. | mlevenog badema |
za fil | |
3 kom. | žumanaca |
3 kašike | kristal šećera |
1 kom. | sok od pomorandže |
150. gr. | putera |
Priprema
- Zagrejte rernu na 180°C i pomažite puterom 2 pleha prečnika 20 cm. i obložite dno papirom za pečenje.
- Razdvojite belanca od žumanaca. U posudu sa žumancima dodajte šećer i mutite dok masa ne pobeli, dodajte rendanu koru i sok od pomorandže i umutite da se sjedini i potom dodajte mlevene bademe i to umutite da se sjedini. U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg i pomalo dodajte masi sa žumacima i metalnom kašikom ili lopaticom lagano umešajte.
- Sipajte masu u pripremljene plehove i pecite oko 20-30 minuta; tester mora da izadje čist iz testa. Izvadite tortu iz rerne i ostavite da se malo prohladi u plehu a potom je izvadite iz pleha i ostavite da se potpuno ohladi na rešetci.
- Za fil u posudi na pari kuvajte krem od žumanaca, šećera i soka od pomorandže dok se ne zgusne, oko 5 minuta. U prohladjen krem dodajte umućeni puter i sve dobro umutite. Jednu trećinu fila stavite na koru, poklopite drugom korom i premažite ostatkom fila tortu odozgo i sa strane.
Recept sam nasla na netu (coolinarika) ...
Нема коментара:
Постави коментар