kora | |
---|---|
7 | belanaca |
7 kasika | secera |
7 kasika | brasna |
pola kesice | praska za pecivo |
fil | |
14 | zumanaca |
7 kasika | brasna |
8 kasika | secera |
200 gr | kokosa |
250 gr | margarina |
1 l | mleka |
1 kesica | pudinga od vanile |
saum | |
150 gr | secera (u belanca) |
350 gr | secera (da se uspinuje) |
10 gr | zelatina |
7 | belanaca |
ili dobro umucena slatka pavlaka umesto sauma ako neko ne voli. |
Priprema
KORA: umutiti belanca, dodati secer i mutiti u cvrst sneg, zatim dodati brasno i prasak za pecivo. Zatim peci koru u tepsiji br 28.(Ja sam koristila kalup u obliku srca:)) Pecenu koru dok je jos topla zaliti sa malo mleka.
FIL: zumanca, secer, brasno, vanilin puding izmesati, dodati malo mleka i dobro sjediniti. Preostalo mleko staviti da se kuva. Kada provri dodati smesu i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti da se hladi, u hladno dodati margarin i kokosovo brasno.SAUM: dobro umutiti belanca, kada su dobro umucena dodati 150 g secera pomesanog sa vanilin secerom i zelatinom. U medjuvremenu uspinovati 350g secera sa malo vode. Kada je uspinovano ,polako u mlazu sipati u belanca i mutiti dok se ne ohladi. Filovati kora+fil+ saum ukrasiti po zelji!
Ja sam umesto sauma koristila slatku pavlaku.
Нема коментара:
Постави коментар