Sastojci
palacinke 20 kom | |
---|---|
mleko | |
jaja | |
ulje | |
brasno | |
nadev | |
300 gr | sunke |
200 gr | drobljenog sira |
300 gr | sampinjona |
so | |
jos potrebno | |
200 gr | kackavalja |
malo | ulja |
4 | jaja |
2 | kisele pavlake |
Priprema
Palacinke isprziti kao i obicno ali ne do kraja.Sampinjone oprati,ocistiti i iseci pa isprziti na malo ulja.Sunku iseci na tanke trakice.Umutiti posebno pavlaku sa jajima.
Na palacinku staviti malo fila (sunka,sir,sampinjoni) pa je uviti kao sarmu(preklopiti do pola sa leve pa desne strane pa urolati) i tako svaku filovati i savijati i redjati u pleh.poprskati sa malo ulja.Narendati kackavalj preko pa preko svega preliti jajima i pavlakom.Peci.
Jako fino i interesantno!
ОдговориИзбриши