Za tamni deo:
50 gr mlevenih oraha
2 kasike mlevenog keksa
50 gr secera
2 kasike vode
1 vanilin secer
Za svetli deo:
100 gr mlevenog badema
50 gr secera u prahu
50 gr bele cokolade
50 gr kokosa
20 gr maslaca
Glazura: cokolada (oko 100 gr), ulje.
Priprema:
Na laganoj vatri skuvajte sirup od secera, vode, vanile. |
Sklonite sa vatre pa dodajte mlevene orahe sa keksom. |
Kalup (21×18) namastite uljem i prekrijte dno folijom. Sipajte testo i dobro izravnjajte. |
Mlevene bademe, secer u prahu i kokos dobro pomesati. |
Rastopite maslac i cokoladu (cokoladu omeksajte posebno) pa dodajte u mesavinu kokosa sa bademom i secerom. Dobro promesajte i ako je potrebno dodajte malo secernog sirupa da se dobije mekano testo. |
Ovo testo stavite iznad tamnog dela i dobro pritisnite da bi se slepilo. Stavite da se stegne. |
Glazura.
Priprema: |
Na laganoj vatri skuvajte sirup od šećera, vode, vanile i dodajte liker po želji. |
Sklonite sa vatre pa dodajte mlevene orahe sa keksom. |
Kalup (21×18) namastite uljem i prekrijte dno folijom. Sipajte testo i dobro izravnjajte. |
Mlevene bademe, šećer u prahu i kokos dobro pomešajte. |
Rastopite maslac i čokoladu (čokoladu omeksajte posebno) pa dodajte u mešavinu kokosa sa bademom i šećerom. Dobro promešajte i ako je potrebno dodajte malo šećernog sirupa da se dobije mekano testo. |
Ovo testo stavite iznad tamnog dela i dobro pritisnite da bi se slepilo. Stavite u frižider da se stegne. |
Glazura.
Нема коментара:
Постави коментар