
Recept za kompot vec postavljen ali za neke vrste voca postoje izmene.
Kompote od kajsija i breskvi spremam sa oko 200-250 gr secera na 1kg voca u zavisnosti koliko je voce kiselo,tj. slatko. Kajsije/breskve oljustiti i ocistiti od semenki pa spustati u vodu u kojoj je razmuceno malo vinobrana (da bi zadrzale lepu, svetlu boju).Sirup staviti da se kuva a za to vreme voce procediti od vode sa vinobranom i isprati pa odmah poredjati u tegle. Naliti sirupom i dalji postupak je isti kao kod ostalih kompota.


Imam jos do prvih jagoda dovoljno svega i svacega u spajzu;) Vidim i ti si bila vredna.Dobro ce doci kad ga vise nema:)
ОдговориИзбришиNisam bas odusevljena vocem iz zamrzivaca.Ovo mi je mnogo bolji nacin cuvanja a i ukusniji:)Pozdrav!
ОдговориИзбришиTi si bas bila vredna Maki!!Divni su svi:))
ОдговориИзбришиJako lepo izgledaju. Bas sam resila da ostavim neki od kompota, i ovih dana trazim vreme da ih napravim... tvoji me bas mame:)))
ОдговориИзбриши