*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 10. август 2021.

BADEM TORTA/JEDNOROG TORTA



Ćerci je u martu bio rođendan. Želela je tortu "jednoroga sa trepušama". 



Originalni recept za ovu tortu je ispisan ispod,ali mi je palo na pamet da je napravim sa tanjim koricama i koristila sam jednu ipo meru sastojaka. Pošto smo već pravili rođendan ,ova torta je bila namenjena za još jednu manju proslavu istog . Zbog manjeg broja gostiju, nisam pravila previše visoku. Prethodna je bila viša i dosta elegantnije izgleda. 

Torta je prekrivena fondanom,uši i rog su napravljeni takođe od fondana. Za rog sam koristila zlatnu boju u prahu u kombinaciji sa alkoholom. 

Recept i slika koje su ispod su objavljene na nekom mom početku. :) 2012. godina.


Kora: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 1 kašika brašna, 100 gr ispečenog badema isečenog na štapiće, (prethodno blanširanog da bi se skinula ljuska), 1 kašika mlevenih badema.
Ovako ispeći još 2 kore.


Fil: 15 žumanaca, 1 litar mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 2 kašike brašna ili gustina, 8 kašika šećera,100 gr bele "Milke",250 gr putera.
Žumanca umutiti sa šećerom, brašnom, pudingom i malo mleka pa sipati u ostatak vrijućeg mleka i kuvati fil. Skuvan fil prohladiti pa dodati čokoladu a u ohlađen dodati umućen puter i dobro umutiti.

Filovati kore.Ukrasiti po želji.



Нема коментара:

Постави коментар