Sastojci
| 500 gr | kora za pite |
|---|---|
| 300 gr | drobljenog sira |
| 200 gr | zlatiborskog kajmaka(ili neki drugi "stariji") |
| 2 dl | ulja |
| oko 1dl | kisele vode |
| 1 kesica | praska za pecivo |
| 6 | jaja |
| 2 case | pavlake |
Priprema
Razmotati kore.U posebnu posudu sjediniti ulje i kiselu vodu.
Posebno umutiti sir,kajmak,5 jaja,1 pavlaku i prasak za pecivo.
Cetkicom premazati prvu koru mesavinom ulja i vode ,naneti fil pa rolati po 2 kore.Redjati u pouljen pleh.Od 500 gr kora dobije se oko 6 do 7 rolni pite.Iseci je na manju parcad.Umutiti jaje i pavlaku i premazati preko.Peci.Pecenu izvaditi iz rerne i malo poprskati vodom ,pokriti krpom.
Нема коментара:
Постави коментар