
Recept sam nasla na netu i samo cu ga prekopirati.Meni su se bas svidele....
Sastojci
| 4 kom. | konzervi tunjevine (po 250 gr) |
| 500 gr | šampinjona |
| 800 gr | riže |
| 0,5 kg | mrkve |
| 0,5 kg | crnog luka |
| 3 čena | bijelog luka |
| vegeta |
| so |
| ulje |
| origano |
| lovorov list |
| mljevena crvena paprika |
| 2 kašike | brašna |
| biber |
| liske kiselog kupusa |
Priprema
Crni luk isjeckati i prodinstati na ulju. Dodati sjeckanu mrkvu, dinstati još 10 min, zatim dodati sjeckane šampinjone, pržiti ih još 5 min. Skinuti sa štednjaka, rižu oprati, dodati sjeckanu mrkvu, šampinjone i luk, zatim ih izmiješati, dodati tunjevinu. Dodati so, vegetu, biber, ulje, brašno, crvenu mljevenu papriku i origano po potrebi, zatim i sjeckani bijeli luk. Smjesu dobro zajedno sa navedenim začinima izmiješati… zatim motati sarmu. Između redova dok budete slagali sarmu u šerpu, stavljati 4-5 lovorovih listova.
Нема коментара:
Постави коментар